Korte gemeenteraad, dure aangelegenheid

Nog nooit was de agenda van de gemeenteraad zo kort. Slechts 11 punten, waarvan 7 inhoudelijke. Drie van deze punten gaan over reglementen die in december reeds werden goedgekeurd, maar nu terug op de agenda staan omdat er wat aan mankeerde.

‘De gemeenteraad is de spil van de democratische besluitvorming in onze stad. We kunnen ons niet inbeelden dat er niet meer inhoud toe te voegen is aan de agenda van de gemeenteraad’, zegt Katrien Vanhove, raadslid voor Groen. ‘Een gemeenteraad, of die nu een lange of een korte agenda heeft, kost de stad alleen al aan presentiegelden 6300 EUR. Dan rekenen we personeels-, administratieve en andere kosten nog niet mee. Van geldverspilling willen we niet spreken, maar meer waar voor dat geld zou mooi zijn.’

Groen klaagt de ‘dure’ gemeenteraad aan nadat de partij er zelf van beschuldigd werd uit te zijn op bijkomende zitpenningen voor het bijwonen van gemeenteraadscommissies. ‘Er was sprake van een ongelijke behandeling van kleine gemeenteraadsfracties bij de verdeling van commissies. Deze ongelijkheid werd door het Vlaams parlement, inclusief de N-VA en de Open VLD, weggewerkt’, gaat Vanhove verder. Groen Lier berichtte hierover in het recentste huis-aan-huisblad wat enkele N-VA-mandatarissen ertoe aanzette berichten op sociale media te plaatsen waarin Groen werd beschuldigd van ‘desinformatie’ en ‘zucht naar zitpenningen’. ‘We zijn hier erg van geschrokken. Te meer omdat we zelf voorstelden om in plaats van 9 commissies er maandelijks slechts één te organiseren, het bedrag van de presentiegelden te verlagen en zo een besparing te realiseren’, besluit Groen-raadslid Katrien Vanhove. Dit voorstel werd echter niet gevolgd en ondertussen werd er een andere regeling uitgewerkt waarbij de 9 commissies in stand gehouden worden.

 

Katrien Vanhove
Gemeenteraadslid Groen – 8e plaats Kamer
0499 170 493
katrien.vanhove@groen.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: