Schrijnend gebrek aan ambitie

Groen Lier ziet in het budget voor 2017 van het Lierse stadsbestuur veel te weinig ambitie om te werken naar een toekomstgerichte stad. Structurele en efficiënte maatregelen voor meer duurzaamheid, een sterke lokale economie en het terugdringen van armoede ontbreken.

Tijdens de laatste gemeenteraad van het jaar wordt traditiegetrouw gediscussieerd en gestemd over het budget voor 2017.

De Groen-fractie zal dit budget niet mee goedkeuren. ‘We stellen een schrijnend gebrek aan ambitie vast bij de bestuursmeerderheid van N-VA en Open VLD’, stelt Katrien Vanhove, fractieleidster van Groen, vast.

Dat het stadsbestuur de overheidsschuld verder afbouwt is een goede zaak. Maar daarmee is het dan wel gezegd. De stad wordt met problemen en uitdagingen geconfronteerd maar geeft met het beschikbare budget hier volgens Groen geen afdoende antwoorden op.

De armoede stijgt en hoewel er vanuit een sterk netwerk van partners op verschillende risico’s wordt ingezet, missen we structurele maatregelen. ‘Meer zelfs, een structurele maatregel die er was, het verlenen van huurtoelagen, werd afgelopen jaar afgebouwd’, vervolgt Vanhove. ‘Er is budgettaire ruimte, er is een goed werkend OCMW en tal van sterke partners. We kunnen niet begrijpen wat het stadsbestuur ervan weerhoudt hier extra op in te zetten.’

Voor de promotie van Lier als winkelstad zijn er voor het tweede jaar op rij wel extra middelen. Een jaar geleden kon de Groen-fractie de geplande inspanningen met betrekking tot de lokale handel wel appreciëren. Maar een jaar later is de situatie niet noemenswaardig verbeterd en is er bijvoorbeeld nog altijd veel leegstand. Het stadsbestuur zal volgend jaar bijkomende evenementen opzetten om shoppers uit de randgemeenten naar Lier te lokken. ‘Er is steun nodig voor de lokale handel, dat staat buiten kijf, maar de recepten van het stadsbestuur blijken niet de juiste te zijn’, zegt de Groen-fractieleidster. Katrien Vanhove besluit: ‘Hoog tijd om wat dieper te graven in de eigen lokale economie en op basis daarvan tot een effectief beleid te komen.’

Lees de tussenkomst van Katrien Vanhove op de gemeenteraad van 19 december 2017

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: